Zwanger

Wel of niet zwanger?

Als je wilt weten of je zwanger bent, kun je op de eerste dag van je verwachte menstruatie een zwangerschapstest doen. Deze zijn tegenwoordig overal te koop, maar sowieso bij elke drogist of apotheek. Wanneer de test aangeeft dat je zwanger bent, is het belangrijk een afspraak te maken bij een verloskundige of de huisarts.

Zwanger… Het begin van een bijzondere periode

Een bijzondere en spannende tijd breekt aan. Zeker als je in verwachting bent van je eerste kindje.
Wij kunnen ons voorstellen dat je een aantal vragen hebt. Zoals:

  • Hoe zal de zwangerschap en bevalling verlopen?
  • Ga ik thuis, of in het ziekenhuis bevallen?
  • En hoe kan ik mij hier het beste op voorbereiden?

Voor deze vragen kun je natuurlijk terecht bij je verloskundige. En misschien kun je op onze site al wat tips of antwoorden vinden op je vragen.

Aanmelden

In de eerste periode van je zwangerschap (voor 12 weken), is het aan te raden om je vast in te schrijven bij een kraamzorgorganisatie. Wij van Kraamzorg Vecht & Venen staan graag voor je klaar! Samen met onze enthousiaste, deskundige en betrokken kraamverzorgenden zorgen wij ervoor dat jij en je gezin de zorg krijgt die je nodig hebt. Wij werken volgens het Landelijk Indicatie Protocol kraamzorg (zie uitleg bij kraamzorg). Verder zijn wij gespecialiseerd in het geven van zorg op maat, ook als het even niet gaat zoals gewenst. Wij hanteren de algemene voorwaarden van BO Geboortezorg.

Je kunt je hier aanmelden, maar je kunt ons ook persoonlijk benaderen, we staan je graag te woord.

Intakegesprek 

Wij streven ernaar, om voor je 32ste week bij jou op huisbezoek te komen voor een intakegesprek. Dit doen we indien het je eerste kindje is en/of we nog niet eerder op jouw huislocatie zijn geweest.  Wij vinden het namelijk belangrijk om met jou persoonlijk kennis te maken en inzicht te hebben in jouw woonsituatie. Indien het niet het eerste kindje is en wij al eens eerder bij jullie de verzorging hebben gedaan, kan dit gesprek ook telefonisch plaatsvinden.

De zwangerschap, bevalling, nieuwe samenstelling van het gezin en de kraamperiode is een mooie, bijzondere, maar vaak ook onzekere periode. Daarom houden wij graag rekening met je individuele wensen en behoeften. Wij bespreken deze tijdens het intakegesprek en we zullen afspraken maken ten aanzien van de kraamzorg. Deze afspraken leggen we vast in een kraamdossier. Tijdens de intake zal er ook een eerste indicatie gegeven worden voor het aantal kraamzorguren waar je recht op hebt (zie pagina kraamzorg). Wij zullen altijd nastreven om je wensen te behartigen en het aantal uren zorg te leveren waar jij en je gezin behoefte aan heeft. Wij geven zorg op maat.

Praktische informatie

Tijdens het intakegesprek zullen o.a. de volgende onderwerpen besproken worden:

  • het Landelijk Indicatie Protocol;
  • persoonlijke situatie, wensen en verwachtingen van jou (en je gezin);
  • borstvoeding of kunstvoeding;
  • taken kraamverzorgende;
  • verzekering / eigen bijdrage;
  • bevalling;
  • zorgdossier;

Er is voldoende gelegenheid om je vragen te stellen. Indien je na de intake nog vragen hebt, kun je ons altijd nog telefonisch en per email bereiken. Wij zijn er voor jou!